به گزارش آی فیلم 2، «شکمبه» سرشار از مواد مغذی است که برای درمان بیماری هایی مانند «ام اس»، «سرطان» و «ریزش مو» موثر است.
شکمبه(سیرابی) حاوی مقدار زیادی زینک، آهن، کلسیم و فاسفورس (فسفر) و ویتامین B12 می باشد.
پخت شکمبه حدود 12 ساعت زمان می برد و بهتر است حداکثر نصف روز یا یک روز پس از پخت مصرف شود.
این غذا را می توانید به عنوان صبحانه یا نان چاشت (ناهار) برای خانواده تان آماده کنید.
در ادامه با روش پخت شکمبه به سبک مردم افغانستان آشنا می شوید.
مواد لازم:
یک کیلو شکمبه تمیز شده
6 عدد پیاز
یک بسته گشنیز تازه
سه عدد مرچ(فلفل) تازه
یک قاشق مرچ(فلفل) سیاه
یک قاشق زنجیبل
یک قاشق زرد چوبه
3 عدد بادنجان رومی (گوجه)
یک قاشق رب بادنجان رومی (رب گوجه فرنگی)
طرز تهیه:
برای آماده کردن قورمه شکمبه، ابتدا گوشت شکمبه را همراه با پیاز و آب به مدت نیم ساعت حرارت می دهیم تا بوی آن کاملا رفع گردد.
در این قسمت پیاز را در دیگ جداگانه در بین روغن تفت می دهیم تا رنگ گلابی را به خود بگیرد و در ادامه زنجبیل،زرد چوبه، رب بادنجان رومی و مرچ سیاه را نیز علاوه نموده و به مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم می گذاریم.
در این مرحله شکمبه ها را از آب یخنی(آب گوشت شکمبه) جدا کرده و همراه با یک لیتر آب جوش به قورمه اضافه می کنیم و به مدت 30 دقیقه دیگر نیز حرارت می دهیم.
در آخر گشنیز تازه، مرچ تازه و سیر رنده شده را به آن علاوه نموده و به مدت 15 الی 20 دقیقه دیگر نیز روی حرارت کم می گذاریم تا پخته گردد.
سمیه غفوری زاده